• Teléfono: +86-1355-6646018
  • Correo electrónico: inquiry@covna-china.com
¿Conoces la diferencia entre válvula eléctrica y válvula solenoide?
  • Septiembre 07, 2022

¿Conoces la diferencia entre válvula eléctrica y válvula solenoide?

1. Elválvula solenoidekiváló szivárgásgátló képességgel rendelkezik, gyorsan kinyílik és bezárul, és alacsony teljesítményű. Alkalmas levágásként való használatra egyes vegyi csővezetékekben, például korrózióban és toxicitásban; az elektromos szelepeket leginkább a csővezeték áramlásának szabályozására használják, és általában a levegőellátásba és a hűtésbe telepítik őket. A csővezeték levegőkivezetése folyékony csővezetékekben is használható, és széles körben használják konzervvezetékekben és szennyvíztisztító csővezetékekben italgyártáshoz.
2. A mágnesszelepet a folyadék- és gázvezetékek kapcsolóvezérlésére használják, és két VEZÉRIGAZGATÓ vezérli. Általában kis csővezetékek vezérlésére használják. Az elektromos szelepet a folyadék-, gáz- és szélrendszer-csővezetékek közüzemi áramlásának analóg szabályozására használják, és mesterséges intelligencia vezérli. A nagy szelepek és szélrendszerek vezérlésénél elektromos szelepek is használhatók a kétállású kapcsolóvezérléshez.
3. A mágnesszelep csak kapcsolóértékként használható, EZ a DO vezérlés, és csak kis csővezeték-vezérléshez használható. Gyakori a DN50-ben és a csővezetékek alatt, és nagyon kevés van felfelé; az elektromos szelep AI visszacsatolási jellel rendelkezhet, amelyet DO vagy AO vezérléssel lehet vezérelni, ami jobban látható a nagy csövekben és csappantyúkban.
4. A mágnesszelepet egy tekercs hajtja, amelyet csak kinyitni vagy zárni lehet, és a kapcsoláskor a működési idő rövid; Az elektromos szelepet általában egy motor hajtja, és bizonyos időbe telik a művelet kinyitása vagy bezárása, és beállítható.
5. A mágnesszelep általában kis áramlási együtthatóval és kis üzemi nyomáskülönbséggel rendelkezik. Például az általános 25 kaliberű mágnesszelep áramlási együtthatója sokkal kisebb, mint a 15 kaliberű elektromos golyóscsapé. A mágnesszelep vezetése a mágnesszelep tekercsén keresztül történik, amelyet viszonylag könnyen megrongálhat a feszültségsokk. Ez egyenértékű a kapcsoló szerepével, azaz be- és kikapcsolással.
6. Az elektromos szelepet általában egy motor hajtja, amely jobban ellenáll a feszültségütéseknek. A mágnesszelep gyorsan nyitható és gyorsan zárható, és általában kis áramlásban és kis nyomáson használják, ahol a kapcsolási frekvenciának nagynak kell lennie. Az elektromos szelep nyílása szabályozható, és az állapot nyitott, zárt, félig nyitott és félig zárt, ami szabályozhatja a csővezetékben lévő közeg áramlását, de a mágnesszelep nem tudja teljesíteni ezt a követelményt.
7. Azválvula solenoidealkalmas speciális folyamatigényre, például szivárgásra, speciális folyadékközegre stb. A drágább elektromos szelepet általában a beállításhoz használják, és vannak kapcsolóértékek is, például: a ventilátortekercs-egység vége.

Entrada reciente

Cómo elegir actuadores eléctricos y actuadores neumáticos

Cómo elegir actuadores eléctricos y actuadores neumáticos

12 marzo 2022
Válvulas COVNA para petróleo y gas

Válvulas COVNA para petróleo y gas

15 noviembre 2021
La diferencia y selección de la válvula criogénica y la temperatura ordinaria

La diferencia y selección de la válvula criogénica y la temperatura ordinaria

15 noviembre 2021